Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Eklund dömd till livstids fängelse

På måndagen dömde Falu tingsrätt Anders Eklund till livstids fängelse för morden på Engla Juncosa Höglund och Pernilla Hellgren. Han kan få avtjäna straffet på fängelset i Norrtälje.

Annons

Anders Eklund har erkänt våldtäkt och mord på tioåriga Engla Juncosa Höglund 2008 och 31-åriga Pernilla Hellgren 2000. Han döms även för försök till våldtäkt på en kvinna i Sandviken och för barnpornografibrott och ska betala sammanlagt 860 000 kronor i skadestånd.

Domen var väntad då Rättsmedicinalverket och Socialstyrelsens rättsliga råd redan har konstaterat att Eklund visserligen lider av en psykisk störning, men att det inte är så pass allvarlig att han bör dömas till vård istället för fängelse.

Eklunds försvarsadvokat Leif Silbersky tror inte att han eller hans klient kommer att överklaga domen.

Om man ska överklaga måste det finnas en möjlighet att en högre instans ändrar domen, kommenterar Leif Silbersky som kommer att ge ett definitivt besked i morgon, tisdag.

Det  innebär att Eklund om ett par veckor kommer att placeras på någon av de fängelser i Sverige med särskilda avdelningar för sexualbrottslingar. Den anstalt med flest sådana platser är Norrtäljeanstalten.

Annons