Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Almira, 18, bloggar om att vara ung mamma

Almira Sarkic är ny bloggare på norrteljetidning.se. Almira är en 18-årig tjej som bor med sambo och sina två barn - Elina, 15 månader, och Wilma, 1,5 månader - i Hallstavik.
Läs bloggen

Annons

Vad handlar din blogg om?

- Jag skriver om hur det är att vara ung mamma med två små barn. Innan jag fick barn själv var en kompis gravid, och jag tyckte att det var helt sjukt - hur skulle hon kunna klara av det, hon som är så ung? När jag själv blev gravid tänkte jag fortfarande så. Men det har gått jätterbra!

Hur är det att vara ung förälder?

- Det är hela tiden folk som kollar snett på en och frågar saker som ”är det verkligen ditt barn?”. Oftast är det äldre människor som säger så, men ungdomar och folk i min egen ålder kan stå och stirra på en. Och när man tittar tillbaka så vänder dom inte bort blicken utan fortsätter glo.

Får du inga positiva reaktioner?

- Jo, visst. Folk kommer fram och säger ”gud vad söt han är”, och frågar om det är mitt barn. Då får man förklara oh berätta, helt enkelt. Därför är det bra att blogga, att kunna berätta om sin situation där.

Vad är bra med att vara ung förälder?

- Det som är bra tror jag är att man orkar mer än om man är i 35-årsåldern. Och att man kan vara mer barnslig tillsammans med barnen.

Finns det tillfällen då det är negativt?

- Nej, det finns inget som är dåligt med att vara ung förälder!

Till bloggen >>

Annons