Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ålandsresenärer fast på Rosella i stormen

Söndagens blåsiga väder orsakade en del problem både på land och till sjöss. På länsväg 280 mellan Rimbo och Rö blåste ett träd ned och blockerade hela vägbanan. I Kapellskär satt 350 passagerare fast på Ålandsbåten Rosella.

Annons

Det tog räddningstjänsten upp emot en timme att frakta bort trädet  vilket skapade en del köer. Inga personer kom till skada. Även på väg 1146 mellan Roslagsbro och Röksta blåste ett träd ned över vägen och lade sig på två ledningar till följd av blåsten.

På söndags fick cirka 350 passagerare på Viking Lines fartyg Rosella vänta i fem timmar på att komma i land vid Kappelskär i Norrtälje. Fartyget kom från Mariehamn på Åland och skulle vara i land klockan 13.15 men kunde inte angöra på grund av de hårda, sydliga vindarna.

Resenärerna fick mat, dryck och underhållning ombord medan Rosella låg utanför Kapellskär och väntade. Fartyget gjorde flera försök med hjälp av kustbevakningen och en bogserare, men kunde gå in först vid 18-tiden när vinden mojnat.

I Kapellskär väntade 300 personer på att komma över till Mariehamn där 650 personer och 235 personbilar väntade på nästa tur tillbaka till Kapellskär.

Annons