Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Shields vill tillbaka

Storstryk i den första kvartsfinalen mot Dackarna i tisdags. Men här finns en glad nyhet för Rospiggarna: Adam Shields, som skadades svårt för en tid sedan, har meddelat att han vill prata framtid med klubben.
- Det är verkligen positivt, säger Rospiggarnas ordförande Anders Östling.
 

Annons

Det var för en knapp månad sedan som den 31-åriga Adam Shields kraschade under en tävling i England. Australiensaren for med våldsam kraft in i banstaketet och ådrog sig bland annat frakturer på ryggraden. Många befarade att hans karriär på speedwayovalerna skulle vara över.

Men ganska snart meddelade läkare att Shields mot alla odds skulle bli helt återställd från sina skador. Men fortfarande var den stora frågan om Shields ens skulle ha viljan att fortsätta köra.

Nu har återhämtningen på sjukhus i England gått snabbare än väntat och trots att Shields ännu inte kan prata på grund av slangar i munnen, har han meddelat Rospiggarna att han vill prata framtid.

Ja, det stämmer. Han har meddelat oss via sms, säger Anders Östling.

Adam Shields värvades till Rospiggarna inför den nu pågående säsongen som lite av ett osäkert kort, men den förra landslagsföraren har gjort en strålande första säsong i Hallstaviksklubben.

Han är givetvis mycket intressant för oss även i framtiden. Han är ju en av de förare i hela elitserien som höjt sitt snitt mest i år, säger Östling.

Men även om Shields är på bättringsvägen återstår det mycket innan han kan sitta på en speedwaycykel igen.

Självklart, och vi vet ju inte hur han lyckas komma tillbaka. Men vi ska prata med honom, helt klart, säger Östling.

Enligt uppgifter från sjukhuset i England stod Shields i fredags upp för första gången sedan olyckan.

Det talades ju om att han skulle hamna i gipsvagga i tre månader, men nu har de tydligen lyckas fixera honom på något annat sätt. Vad jag förstått så ska Shields snart lämna sjukhuset för att åka hem och rehabilitera sig i Australien, säger Östling.

Jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka och det känns ju, inte minst för hans egen del, väldigt positivt att han fått tillbaka viljan, avslutar han.

Av övriga förare i laget har två, Charlie Gjedde och Janusz Kolodziej, kontrakt även över nästa säsong. Med övriga väntar förhandlingar.

Vi ska börja med det så snart som möjligt. Men helt klart är väl att vi släpper Travis McGowan och Matuesz Sczezepaniak och antagligen Chris Slabon.

Annons