Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtälje katthem får utöka

Uppdaterad: Norrtälje kattcenter fick ny handläggare hos länsstyrelsen. Efter det har de förutom tillstånd för verksamheten fått utöka och ha 75 katter mot tidigare 42.

Hösten 2012 gjorde länsstyrelsen en inspektion på katthemmet som fick stark kritik på flera punkter. Norrtälje kattcenter ansåg att kritiken var felaktig och överklagade beslutet.

Men deras överklagan avslogs av både kammarrätten och Högsta förvaltningsdomstolen.

Då JO-anmälde katthemmets föreståndare Cecilia Arnström ärendet.

– Vi stångade oss blodiga. Jag krävde svar på alla de frågor som jag ställt men inte fått, säger hon och berättar att hon inte på de 14 månader som ärendet pågått lyckades få till en dialog med handläggaren.

Cecilia Arnström bad också om att få handläggaren utbytt vilket också beviljades.

– Det har varit en helt annan ton emot oss sedan dess, säger hon.

Den nya handläggaren var ute och inspekterade anläggningen i mitten av oktober och hittade inga brister. Och nu har Norrtälje kattcenter fått ett nytt beslut som godkänner katthemsverksamheten.

Dessutom får man använda de nya boxar som stått oanvända i ett år. Därmed får anläggningen ha 75 katter placerade jämfört med 42 som det tidigare tillståndet medgav.

– Däremot är det inskränkningar i hur vi använder oss av jourhem, säger Cecilia Arnström.

Men det är ingenting som hon tänker bråka om.

– Huvudsaken är att vi får fortsätta driva verksamheten här på plats. Nu får vi äntligen ägna oss åt katterna.