Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtälje IK:s J18-lag klart för högsta serien

Vände och vann i avgörande kvalmatchen mot Järfälla.

Förutsättningarna var enkla inför tisdagskvällens upplösning på J18 Elit-kvalet. NIK behövde ta en poäng mot Järfälla ifall Haninge slog Nyköping.

Stockholmarna gjorde sitt och slog Nyköping på hemmaplan med hela 7–1.För NIK såg det därför mörkt ut inför sista perioden då Järfälla ledde med 2–1.

20 spelade minuter senare var läget annorlunda. Mål av Simon Norstedt och Ludvig Wiita Adamsson vände på steken och NIK vann med 3–2.

– Vi spelade sämre i andra perioden. Jag gjorde ett stort misstag när Järfälla gjorde sitt andra mål. Men sedan gör vi det som vi är så bra på, att komma tillbaka, säger Ludvig Wiita Adamsson.

Då måste det känts skönt att få avgöra matchen?– Helt sjukt skönt.

Som du ser det, vad är anledning till att ni tar klivet upp i högsta serien?– För att vi är en så stark grupp tillsammans och har jäkligt kul ihop. Dessutom har vi en väldigt bra ledarstab.

Hur firar ni det här?– Det blir nog ingenting i kväll, bussresa hem och stanna på McDonalds.