Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrtälje GF skrev historia

Norrtälje Gymnastikförening skrev historia i helgen. Truppgymnastiklaget tog sig vidare från kvalet i rikscupen för första gången någonsin, och väl i finalen blev det ett silver.– Väldigt stort, säger tränaren Richard Lund.

Annons

Rikscupen i truppgymnastik avgjordes i Landskrona och gymnaster från 10 år och äldre fick delta. Norrtälje Gymnastikförening ställde upp med ett lag bestående av 16 tjejer i åldrarna 12-17 och först väntade kval. 47 lag, indelade i fem grupper, deltog i kvalet och de tio bästa gick vidare till final.

NGF, som aldrig tagit sig förbi kvalet, fick till en fullträff och tog sig till final som andra bästa lag med 43,55 poäng.

– Finalen var vårt mål. Vi var väldigt positivt överraskade att vi nådde den och att vi gjorde det som andra bästa lag, säger Richard Lund.

I finalen fortsatte NGF att prestera, 44,65 poäng skrapades ihop vilket räckte till en delad andraplats. NGF var bara ynka 0,5 poäng från guldet.

– Väldigt stort. Föreningen har aldrig tidigare gått till final i en rikstävling, och nu tog vi till och med silver. Vår poäng i tumbling (en av tre grenar) var högst i hela tävlingen.

Hur kommer det sig att ni skriver historia just nu?– Vi har gjort tränat på ett bättre sätt än tidigare. Träningsdosen har ökats lite och allt vi tränat på har haft ett syfte. Vi har tagit bort det onödiga och fokuserat på det som behövs under tävling. Störst fokus har legat på att göra gymnasterna mentalt förberedda på det som krävs av dem, och det var de verkligen i Landskrona.

I NGF:s silverlag deltog Amanda Ferngren, Emelie Carlhem, Emma Jansson, Fanny Gardell, Inez Lundgren, Julia Andersson, Julia Brinkhäll, Junia Björklind, Linn Jansson, Lisa Ottander, Louise Jildevik, Nova Zackrisson, Olivia Lindström, Simone Bergqvist, Smilla Sandberg och Tyra Lantz.

Tränarkvintetten var Richard Lund, Nora Ottander, Emma Eriksson, Ebba Lindström och Josefin Bäcker.

Även GymnastikKompaniet från Norrtälje deltog i rikscupen. Deras lag tog sig inte till final utan slutade på 17:e plats i kvalet.Truppgymnastik består av tre grenar – fristående, tumbling och trampett.