Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Noa behövs på Campus Roslagen

Norrtälje ateljéförening (Noa) behövs på Campus Roslagen. Varför just där, tänker man då?

Jo, Noa håller till i pjäshallen, även kallad hangaren. Den nyttjas inte bara av Noa utan även av många andra föreningar.

Noa har kontakt med några av våra skolor, och även med Medborgarskolan som har en del kurser där. Maripoosas ungdomar tränar där och även en cirkus nyttjar lokalerna då takhöjden inne i hallen tillåter mer avancerade övningar. Ungdomarna i de fantastiska elduppvisningarna har en plats att träna på.

En del av verken till Konst i ån tillverkas i Noas lokaler då de ofta kräver en större yta.

Listan kan göras lång på vad som händer, men nu bör vi blicka framåt. Campusområdet är till stor del till för utbildning och pjäshallen är en ypperlig plats för till exempel förberedande studier för att komma in på högre konstutbildningar. En ettårig förberedande eller en tvåårig utbildning vore lysande, då slapp många ungdomar att söka sig bort från Norrtälje.

Det finns redan allt för grafik, keramik och måleri. Byggnaden är stor nog att rymma en liten scen. Ett poetry slam hade varit något.

Vi i Roop vill att det nu börjar föras en dialog mellan våra folkvalda politiker och dem som de är satta att företräda. Vi vill att beslutet att säga upp Noa läggs på is till den dialogen är klar.

Det blir en kostsam historia att bygga om och faktiskt förstöra en byggnad som borde vara kvar som ett minnesmärke över den tid då Lv3 låg här. Det är till syvende och sist vårt välbefinnande och våra skattepengar det handlar om.

Anders Fransson (Roop), gruppledare

Magnus Jegreus (Roop), vice ordförande

Yvonne Svensson (Roop), medlem

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel