Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nils erbjöds hundra jobb efter bilannons

Arbetssökande Nils Jangen la ut en annorlunda bilannons på Blocket. Annonsen gjorde succé. Han fick snabbt ett hundratal jobberbjudanden.

Nils Jangen, 28 år, flyttade från Norrtälje till Sundsvall för att hans flickvän skulle studera där. Själv var han arbetslös och skrev in sig på den lokala arbetsförmedlingen. Efter drygt 200 seriösa ansökningar under hösten, hade han fortfarande inget jobb när 2013 gick mot sitt slut.

- Jag har jagat högt och lågt. Vid jul tog pengarna slut och då bestämde jag mig för att sälja bilen, berättar Nils Jangen för Norrtelje Tidning.

Bilen var en fyrhjulsdriven Subaru Justy J10 Trendy, kallad japansk bergsget. Nils Jangen la ner lite extra tid på annonsen för att han tyckte det var kul. Han skriver bland annat att bilen är handsmidd av "biltillverkarnas Saruman" och "lagad av Buffel AB med hjälp av den ryska Pepsodent-metoden, även kallad plastic padding".

Responsen blev enorm. Annonsen spred sig blixtsnabbt på Facebook och Nils Jangen fick mängder av mejl från personer som gillade det han hade skrivit.

- Att jag skulle vara bra på att skriva har jag aldrig hört förut. Det var roligt.

Långt ner i annonsen skriver han att kan tänka sig att byta bilen mot ett jobb. Den lilla meningen gav större effekt än han hade vågat drömma om.

- Jag har fått över hundra jobberbjudanden och tackat ja till massor av intervjuer.

Han har redan tackat ja till ett vikariat på tidning om bilar. Erbjudandena kommer dock från olika branscher, bland annat inom försäljning, pr och reklam. Däremot ingenting inom turism och destinationsutveckling som har han utbildat sig för.

Nils Jangen är glad för de möjligheter som öppnar sig, men han tycker samtidigt att det känns lite märkligt.

- Jag är tacksam för uppmärksamheten, men jag är samma person nu och har samma cv som tidigare. Plötsligt får jag komma på intervjuer, till och med till företag där jag tidigare sökt jobb genom arbetsförmedlingen.

Bilen såldes på fredagseftermiddagen till ett företag i Sundsvall.