Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedlagd förskola skänker överskott till välgörenhet

Förra året lade föräldrakooperativet Igelkotten ner sin verksamhet. Nu skänker de sitt överskott till Barncancerfonden och skickar möblerna till Afrika.

Annons

Hösten 2012 tog föräldrakooperativet Igelkotten beslutet att lägga ner sin förskola och sitt fritidshem för gott.

Under en längre tid hade de haft svårt att få ihop tillräckligt med barn.

När kooperativet startade 1998 beslutades att överskottet vid en eventuell nedläggning skulle gå tillbaka till medlemmarna. Något som nuvarande styrelse ändrade på.

– Eftersom de som startade upp kooperativet inte längre är med kändes det inte bra, säger styrelsemedlemmen Anna Karlsson.

I stället för att ta pengarna själva, skulle pengarna gå till välgörande ändamål som riktar sig till barn. När Igelkotten nu lagt ner, valde styrelsen att skänka överskottet på 100 000 kronor till Barncancerfonden.

– Vi är flera som känner barn och unga som dött i cancer. Så valet kändes rätt och viktigt, säger Anna Karlsson.

Även möbler, pennor, papper, porslin och annat som fanns i Igelkottens lokaler, ska göra välgörande nytta.

Nästan allt går, via Svenska kyrkan i Rimbo, till att starta ett barnhem i Afrika. På grund av oroligheter runt om på kontinenten är det ännu inte bestämt vilket land som får ta emot gåvan.