Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedgånget kollo på Barnens ö rustas

Kollot Östergården på Barnens ö rustas. Arbetet startar i vår och ska pågå i fem år. Beskedet kommer från fastighetsägaren Wallenstam AB.

– För oss är det angeläget att Barnens ö med sin långa historia kan fortsätta sin verksamhet samtidigt som vi hoppas på att vår insats möjliggör för fler barn att upptäcka den fantastiska ön, säger bolagets vd Mathias Aronsson.

Stiftelsen Barnens dag bedriver kolloverksamhet för barn i åldrarna 9-16 på Barnens ö. Största kunden är Stockholms stad men även andra kommuner skickar barn till lägergårdarna på Väddö.

Den första anläggningen invigdes redan 1905 och många av byggnaderna är i dag i behov av renovering. På Östergården läggs krutet i första hand på tak, fasader, entrédörrar och målning. Planer finns även på en grillplats, en beachvolleyplan och en modernisering av den befintliga fotbollsplanen.