Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NBK-spelare tog sin första tourseger

Norrtelje BK:s Christian Sparrenlöv Fischer har hittat formen på sistone. Femteplatsen i Nordic Open i oktober följdes upp med en seger i årets tredje deltävling i Swedish Interpool Tour.

Annons
21-årige Christian Sparrenlöv Fischer är med i det svenska biljardlandslaget och representerar Norrtelje BK. Tidigare i år har han bland annat spelat World Cup of Pool  i London där svenska laget åkte ut i 16-delsfinal.

Vinsten var 21-åringens första någonsin på touren och den kom efter imponerande spel.

Sparrenlöv Fischer gick obesegrad genom turneringen i Stockholm – sju raka segrar.

– Mitt spel var inte så bra den första dagen av tävlingen men andra dagen lossnade det för mig. När jag besegrade landslagskollegan Jim Chawki med 8–3 i semifinalen kände jag att jag skulle ta finalen också. Jag vann finalen med 8–2 och missade knappt en boll, säger Sparrenlöv Fischer.

21-åringen, från Västerås men Norrtäljebo sedan januari i år, tog i och med segern ett rejält kliv på Sverigerankingen. Sparrenlöv Fischer tog sig från tolfte till fjärde plats (bästa noteringen i karriären) och är nu 700 poäng efter ledaren Daniel Tångudd, BK Milen (Göteborg). Härnäst för Norrtelje BK-spelaren väntar en Eurotour-tävling i italienska Treviso med start i morgon. Sparrenlöv Fischer siktar mot åttondelsfinal.

– Det är runt 200 spelare med och når jag åttondelen vore det personbästa för mig i en Eurotour-tävling, jag har slutat på 17:e plats som bäst tidigare, säger han.

Även lagkamraten i Norrtelje BK, Caroline Roos, spelar i Treviso. Damerna drar i gång sin turnering på lördag.

Annons