Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nazister störde lördagsshoppare i Norrtälje

Den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen delade ut flygblad på Stora torget och på Knutby torg i Norrtälje under lördagseftermiddagen.

Ett tiotal män delade ut flygblad eller stod och höll i gröna fanor. Allmänheten visade inget större intresse för det budskap SMR försökte föra ut under tiden de stod på Stora torget, men några personer försökte diskutera med dem och blev då filmade av SMR.

När SMR flyttade sig till Knutby torg och ställde sig utanför Willys entré blev de mer påträngande, enligt polisen.

- Där störde de folk och försökte ge dem flygblad så att folk kände obehag, säger Magnus Lundquist, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen.

Innan polisen hann dit för att köra bort dem hann SMR lämna platsen.

- Alla har rätt att demonstrera och uttrycka sina åsikter så länge man håller sig inom lagens ramar. Men när man beter sig ordningsstörande och utsätter folk för obehag ska vi ingripa, säger Magnus Lundquist.

Medlemmar i  Svenska motståndsrörelsen åtalades i februari i år för att ha angripit en antirasistisk manifestation i Kärrtorp i södra Stockholm.