Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naturmotiv på Café Chocolate

Britt Pihlqvist Ericsson ställer ut på Café Chocolate. Där visar hon måleri med tonvikt på naturmotiv.

Sommarblommor. Tranor vid Skedviken. Hav och kust. Britt Pihlqvist Ericsson, som bor i Norrtälje, hämtar många av sina motiv från naturen och från miljöer i Roslagen. Just nu visar hon 25 målningar på Café Chocolate i Rimbo, de flesta av dem akvareller.

Fyra årstider är representerade i en serie målningar, där ängsblommor får representera sommaren.

I ett antal bilder med den gemensamma titeln Tulpaner i långa banor har hon fångat tulpaner i olika nyanser, med allt från starkt rött och gult till milt aprikos. Britt Pihlqvist Ericsson har också fångat motiv från Rånäs slottspark och ett par rådjur i en skogsdunge.

I flera av sina bilder rör hon sig i välkända Norrtäljemiljöer. Här finns promenader längs Norrtäljeån, ångbåten S/S Norrtelje vid kajen, statyn av Nils Ferlin och de gamla trähusen vid Östra Tillfällegatan.

Hon låter också ett par dockfigurer sväva högt över staden i en av sina målningar. Utställningen pågår till och med 24 april. Därefter är det elever från Johan Frids konstkurser som visar sina verk på kaféet. Deras utställning öppnar den 26 april och pågår till och med 3 maj.