Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattpersonal känner sig kränkta

 – Det är bestämt och det är bara att gilla läget. Men man känner sig kränkt över att de tycker att vi haft för mycket betalt.

Orden är Gunilla Lundells. Vi träffade henne och kollegan Margareta Klaar på tisdagskvällen innan Tiohundra AB skulle informera kommunens nattpersonal om beslutade besparingar.

Gunilla Lundell jobbar sedan 25 år tillbaka på August Jansgården i Hallstavik där många av de 37 boende är dementa.

Hon säger att hon inte har något emot att jobba flera timmar. Hon jobbar 75 procent och har till och med begärt förhöjd sysselsättningsgrad, men inte fått det. Nu ska hon alltid jobba fyra timmar mera per vecka.

– Det är inte det att jag inte vill jobba mera. Men jag vill ju ha betalt. Nu är det som att de nallar på min lön. Det är fräckt, säger hon och påpekar att hon verkligen inte har någon överlön.

Skulle hon jobba heltid skulle den landa på ganska exakt 20 000 kronor.

Arbetsbelastningen kommer också att öka, enligt Gunilla Lundell, eftersom nattbemanningen ska minskas från tre till två personer. Besparingarna sker därmed också på de boendes bekostnad.

– Det är bara att hålla tummarna för att ingen travar iväg ut, säger hon och konstaterar att hon och hennes kollegor känner sig överkörda.

– Det är många som funderar på att söka nya jobb, säger hon och Margareta Klaar innan de går in på informationsmötet.