Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästan bara nya medlemmar i SD

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Partiet har bytt medlemmar och styrelse som andra byter skjortor. Inför valet står ett helt ny uppsättning redo att ta plats i fullmäktige.

Partiet har två mandat i kommunfullmäktige. Den nuvarande ordföranden Mikael Strandman sitter inte i fullmäktige. Orsaken är att den tidigare ordföranden Bernt Grönblad petades 2013, men valde att sitta kvar som politisk vilde. Den andre ledamoten Stefan Pålsson uteslöts 2012 för att han bland annat la ut rasistiska skämt på sin Facebook-sida. Han har inte lämnat sin plats till förfogande men går inte på möten. Partiets ersättare Tommy Arrefalk uteslöts också efter att ha ofredat en kvinna i ett badhus, men han är också kvar som vilde.

SD har bytt ut sin styrelse både 2013 och 2014. Mikael Strandman kom in i partiet 2010.

– Det beror på att Bernt Grönblad inte skötte partiet. Han ville göra om partiet till Svenskarnas parti. Han gjorde folk rädda.

Detta förnekar Bernt Grönblad bestämt.

– Jag har aldrig haft för avsikt att starta Svenskarnas Parti. Då skulle jag väl ha stått på deras lista inför valet till kommunfullmäktige i höst, säger Bernt Grönblad, som i dag sitter som politisk vilde i kommunfullmäktige.

Han menar att Mikael Strandman ägnar sig åt ryktesspridning, lögn och förtal.

Under 2013 utbröt bråk mellan Strandman och Grönblad. Grönblad blev petat från ordförandeposten och lämnade sedan partiet.

Varför tror du att Strandman säger som han gör?

– Det är väl för att bortförklara de intriger som varit i partiet, säger Bernt Grönblad.

Era medlemmar har uteslutits efter handlingar som är näst intill otänkbara i andra partier. Varför är det så, Mikael Strandman?

– Partiet har dragit till sig ytterlighetspersoner. Det beror på att det är så svårt att vara sverigedemokrat. Man får mycket skit.

Inför valet i höst finns bara nya namn på valsedeln.

– De medlemmar vi har nu är stabila personer. Vi har strävat efter det, säger Mikael Strandman.