Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästa vinters resor släppta

Det nya året har knappt börjat men charterbolagen tycker redan
att vi ska tänka på nästa vinter. Nu släpper flera av dem 2014 års
vinterresor till försäljning.

Efter årets strykande åtgång på jul- och nyårsresor är många svenskar extremt tidigt ute med att boka vinterresan - för nästa år. Det rapporterar resebyrån Ticket.

- Sista minuten-resor existerar inte längre på samma sätt nu som förr. Många resenärer har upptäckt detta och börjat boka i tid. Men det är fortfarande en del som blir besvikna när de, en vecka innan jul, inte hittar en charterresa till fyndpris med fyrstjärnigt hotell till Gran Canaria, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på Ticket.

Charterbolagen har också släppt sina nyheter för vintern 2014 något tidigare i år.

- Vi vet att det finns en efterfrågan på att boka tidigt. Ska man fira en högtidsdag eller försäkra sig om att få just den lägenhet eller rummet på ett visst hotell ett visst datum behöver man vara ute i god tid, säger Kajsa Moström.

Nya resmål

Med Apollo kan man redan boka exempelvis Kuba, Mexiko, Gran Canaria och Fuerteventura. Ving släpper resorna till bland annat Aruba, Mexiko, Jamaica, Kuba, Kanarieöarna och Egypten. Dessutom presenterar man charternyheten St Martin/St Marteen, en fransk-holländsk ö i Karibien. Hos Fritidsresor kan man nu boka resor till Kanarieöarna och Thailand. Företaget lanserar dessutom en tiodagarscharter till Phuket, som är ett komplement till det mer traditionella utbudet med hela veckor.

- Önskemålet kommer från våra resenärer som vill resa lite längre bort och ändå spara några semesterdagar, säger Bassam el Mattar, företagets Sverigechef.

Utbudet för i år är nu skralt. Men det finns fortfarande chanser att komma iväg, enligt Maria Gertell.

- Bokar man en paketresa med reguljärflyg är det möjligt att välja till transfer vid bokningstillfället. Då får man liknande bekvämlighet som på en charterresa. Om charterarrangörernas barnklubbar däremot är avgörande för resan kan det vara desto svårare att hitta en likvärdig resa med reguljärflyg, säger hon.