Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nässén om NHL-lägret: ”De sade att jag har en ljus framtid inom klubben”

Efter fem dagar med Florida Panthers är Linus Nässén hemma i Sverige igen. 18-åringen från Spillersboda gjorde ett bra intryck på NHL-klubben och kan få chansen på ännu ett läger – där stjärnor som Jaromir Jagr och Roberto Luongo finns med.

Under midsommarhelgen blev Luleåbacken Linus Nässén draftad av Florida Panthers och i förra veckan var det dags för 18-åringen att besöka NHL-klubben för första gången.

Nässén, som draftades i den tredje rundan och som 89:e spelare totalt, deltog i Floridas utvecklingsläger tillsammans med 40 andra av klubbens löften och på schemat stod bland annat is- och fyspass.

Lägret avslutades med en internmatch och där imponerade Nässén så pass mycket att han blev utsedd till matchens tredje stjärna.

– Det kändes väldigt stort, jag tycker det gick oerhört bra för mig under lägret, säger Nässén.

– Veckan var riktigt bra, klubbledningen var på plats och tränaren från Springfield (Floridas farmarlag i AHL) ledde isträningarna. På kvällarna hade vi dessutom lite olika aktiviteter.

Det här var ditt första besök hos Florida Panthers, vad har du fått för intryck av klubben?

– Den är väldigt proffsig, precis som de andra i NHL, och det är en klubb som är på väg uppåt. Florida vann sin konferens säsongen som var och det känns väldigt bra att jag blivit draftad av dem i det här läget. Nu när de är på väg mot toppen.

– Sedan gillar jag själva staden Sunrise och omgivningen. Träningsrinken ligger nära matcharenan och just träningshallen var en väldigt fin anläggning.

Vad fick du för respons från klubben?

– Jag hade ett avslutningsmöte med sju personer, bland andra general managern, assisterande general managern och spelarutvecklaren. Där gav de mig feedback och de tyckte att jag gjort ett väldigt bra läger. De vill att jag ska försöka lägga på mig några kilo muskler men de var nöjda med min personlighet och hur jag jobbar på isen med skridskoåkning och spelsinne.

– De sade att jag har en ljus framtid inom klubben.

Hur var det att höra det?

– Jätteroligt, jag var väldigt nöjd efter mötet.

Några av spelarna som draftades under midsommarhelgen, bland andra Nässéns kompis Alexander Nylander som valdes av Buffalo, har redan blivit kontrakterade av sina NHL-klubbar. Nässén har inte skrivit på för Florida än och det tar det hela med ro.

– Det spelar ingen roll, de som skrivit kontrakt är de som ska spela i NHL redan till hösten och det är inget som är aktuellt för mig. Både jag, min agent och Florida tycker det är bra att jag utvecklas i Luleå i SHL där jag får spela mot äldre och rutinerade spelare.

Men det kan bli aktuellt med en ny tripp till ”The Sunshine State”, redan i höst. Eventuellt får Nässén chansen på ännu ett läger, det precis innan NHL-starten.

– På avslutningsmötet sade de att jag eventuellt får vara med där, bara för att känna på hur det är. Under det lägret slåss spelare om en plats i NHL och det vore väldigt kul att få vara med då.

– Får jag en förfrågan kommer jag åka. Det vore en jättegrej för mig. Floridas NHL-lag kommer vara på plats och att träna med sådana spelare, det om något är bra för min utveckling.

Detta är Nässéns NHL-klubb

Florida Panthers kom in NHL hösten 1993, tillsammans med Mighty Ducks of Anaheim, nuvarande Anaheim Ducks, och den största framgången i Floridas historia kom redan 1996 då klubben nådde Stanley Cup-finalen. Där blev det dock förlust i fyra raka matcher mot Peter Forsbergs Colorado Avalanche.

Sedan dess har Florida bara nått slutspel fyra gånger men den gångna säsongen kom ett lyft då klubben vann Metropolitan Division innan det blev förlust mot New York Islanders i den första omgången i Stanley Cup.

Florida har sin bas i Sunrise där hemmaarenan BB Center (19 250 åskådare som max under hockeymatcher) ligger. I dagens lag finns stjärnor som Jaromir Jagr, Aleksander Barkov och Roberto Luongo.