Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näringsliv och kommun till Skottland

Företagare, politiker och höga tjänstemän på kommunen ska ut för att nätverka igen.

Annons

Kommunens varumärke och handeln i Norrtälje. Det är några programpunkter när kommunledningen och lokala näringslivet åker till Edinburgh i Skottland på torsdag. Företagare, politiker och höga tjänstemän på kommunen åker varje år sedan 1996 till utlandet för att nätverka.

Syftet är att diskutera kommunens utveckling och stimulera till nya affärer, enligt arrangören Nuab, Norrtälje utveckling AB.

Inbjudningar går ut till personer som visar intresse för att utveckla Norrtälje, enligt Nuabs ordförande Tomas Ackelman.

– Vi har fyllt resan. 44 personer åker med, säger han.

De får uppleva en späckad helg, påpekar Ackelman. Det blir seminarier om handelsstaden Norrtälje och kommunens pågående jobb med att lansera Norrtälje. Vidare ska Sveriges generalkonsul i Storbritannien berätta om relationerna med Sverige medan Ikea i Edinburgh ska informera om samarbetet med Rodengymnasiet i Norrtälje.

– Vi hinner även med ett besök hos en whiskytillverkare, säger Ackelman.

Resan kostar drygt 14 000 kronor och betalas av deltagarna. Undantagen är tre politiker och tre tjänstemän på kommunen: Kjell Jansson (M), Ulrika Falk (S), Berit Jansson (C), kommundirektörerna Per Nordenstam och Tommie Eriksson samt näringslivschef Dan Löfgren. De får utflykten betald via skattepengar.