Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära, nära, BKV Norrtälje...

Skakade serieettan Akropolis rejält.

Annons
Efter 90 minuter fick Andreas Lindström det här friläget och läge att avgöra för hemmalaget, men bollen rann iväg lite för långt. Istället krockade Lindström med Akropolis målvakt och fick en rejäl smäll på benet.

Spelare och ledare i BKV Norrtälje hade lite svårt att förhålla sig till resultatet, 1-1, mot Akropolis efter matchen på konstgräset i Norrtälje. Om påståendet innan match hade lytt: "ni i BKV får med er en poäng i dag mot Akropolis", hade svaret från de flesta varit:

- Absolut. Det är taget.

Efter slutsignal lät det lite annorlunda...

- Visst är det bra att ta en poäng av dem, Akropolis är ett bra lag, men... Vi var ju så nära, sa mittbacken och målskytten Sebastian Bellander.

Tränaren Peter Hautalahti var inne på samma linje.

- Fasiken. Vi hade ju dem...

Och visst har de en poäng. Även i det.

Efter en pigg start av hemmalaget BKV så kunde ändå vissa problem försvarsmässigt skönjas. BKV hade jobbigt med Akropolis djupledsspel.

- Ja, vi gamblar ju lite med hög press och då kan det bli lite problem när de kommer igenom, men jag tycker ändå vi hade bra koll på dem försvarsmässigt, sa Sebastian Bellander.

Och BKV fick snabbt ordning på försvarsspelet och matchen var i det stora helt jämn, med BKV som det lag med de lite vassare chanserna.

Det var Sebastian Bellander som satte 1-0 efter 27 minuter. Adam Zlotnik slog en hörna som nickades undan och hamnade hos Kim Askebris utanför straffområdet. Askebris fick på ett fullständigt misslyckat skott på halvvolley som blev till en perfekt passning tillbaka till Zlotnik. Zlotnik tog sig snyggt in och sköt. Målvakten räddade, men returen hamnade framför fötterna på Sebastian Bellandet strax innanför straffområdeslinjen.

Pang!

- Jag bara nöp dit den, sa Sebastian Bellander.

- Det visar ju att jag har lite forwardstakter i mig också, forsatte han med ett skratt.

I andra halvlekens inledning fick Adam Zlotnik ett gyllene (fri)läge att göra 2-0. Men han tvekade en aning och skottet tog rakt på Akropolis målvakt.

Det blev till en kontring och från "ingenstans" satte Heradi Rashani 1-1.

- Jag fattar inte riktigt hur det gick till, sa Peter Hautalahti. Henke (Holmström) gjorde helt rätt och styrde ut honom i dålig vinkel, men plötsligt sköt deras kille bara och bollen gick in. Det såg lite märkligt ut och jag vet faktiskt inte om det var nåt Anton (Hermansson, målvakt) kunnat göra.

I takt med att andra halvleken fortskred blev kampen hårdare och matchen lite fulare. Det slutade med två röda kort, ett för målskytt Rashani (rött direkt) i Akropolis och en för Henrik Holmström i BKV (två gula).

Spelet blev lite förryckt efter utvisningarna och det kom några chanser åt båda håll, bland annat gjorde Anton Hermansson en fenomenal räddning på ett tungt skott, innan Andreas Lindström fick ett jätteläge att avgöra på tilläggstid. Lindström kom igenom i djupet och var ytterst nära att med stor offervilja peta bollen förbi Akropolis målvakt. Men denne kom ut bra och fick bollen på sig. Dessvärre krockade de båda så illa att Lindström fick tas av planen med till synes stora smärtor.

- Jag vet inte hur illa det tog på Andreas, sa Hautalahti. Vi får hoppas på det bästa.

Apropå det bästa. Andreas Bellander, lagkapteten i BKV var helt fenomenal. Den arbetsinsats han stod för och den känslan i fötterna han har håller mycket hög klass.

Peter Hautalahti:

- Nu förstår du varför jag ser honom som vår viktigaste spelare, va? Han är ett föredömme på så många sätt.

Lillebror Sebastian var också snäll i bedömningen av brorsans insats.

- Ja han var riktigt bra. Tidigare är det mest jag och Daniel (den tredje brodern Bellander som är långtidsskadad) som visat det. Men nu såg vi att även Andreas har det där djuret i sig, sa Sebastian med ett skratt.

Mycket bra i BKV var även Tom Stahre, som klev in som ytterback när Fredrik Wessberg var sjuk.

Och Olle Freimans inhopp i mitten av andra halvleken som yttermittfältare lovar mycket gott.

Så. 1-1 mot Akropolis.

- Helt okej, de är ett bra lag, sa Sebastian Bellander.

Det är bevisligen BKV också.

Läs Pove Perssons kommentar om matchen i måndagens NT (28/4)

Division 2 herr

Akropolis        1(0

BKV Norrtälje 1(1))

Målen: 1-0 (27) Sebastian Bellander, 1-1 (49) Heradi Rashini.

BKV:s lag: Anton Hermansson - Aubrey Perry, Sebatian Bellander, Henrik Holmström, Tom Stahre - Adam Zlotnik (ut 63), Kim Askebris, Emil Skogh, Andreas Lindström (ut 90+3) - Andreas Bellander - Christoffer Svecke (ut 74).

Ersättare: Oskar Kiianlinna, Simon Sellin, Andreas Bagger (in 74), Olle Freiman (in 63), Herman Camitz (in 90+3).

Publik: 396.

Annons