Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket lugnt firande i parken 

Regnskur dämpade firandet på torsdagskvällen.

Annons

Det har varit lugnt på stan hela kvällen, enligt polisens Ann-Christine Sigfridsson som är en av dem som patrullerat i Norrtälje med anledning av skolavslutningen.

- Det är tvärlugnt, det är nästan inga ungdomar ute, säger hon när vi når henne vid 21.00 på kvällen.

Hon tror att det är skyfallet tidigare under kvällen samt det faktum att kvicksilvret sjunkit från en bra bit över 20 grader vid 17 till endast 15 grader vid 21, som dämpat festyran.

Hon tror inte heller att det kommer att bli några våldsamheter när niorna senare intar Mobergs.

 - Det ska vara alkoholfritt. Vid minsta misstanke om att någon är onykter ska arrangörerna låta dem blåsa i en alkomätare, säger hon och hoppas att kvällen och natten fortsätter lika lugnt.

Inte heller från andra orter i kommunen har det kommit några rapporter om stökiga ungdomar eller fylla.

Däremot  greps en man i 40-årsåldern samt en kvinna 35, vid södra infarten i en stulen bil under kvällen. Båda har anknytning till Norrtälje. Bilen en audi av äldre modell hade stulits i Hägersten. Mannen anhölls av åklagare medan kvinnan släpptes efter förhör.