Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MVC:s framtid kan avgöras i dag

Hallstaviksbor hoppas att vårdbolaget Tiohundra ändrar sig under onsdagens möte när det gäller att stänga mödravårdscentralen.

Annons

Över 3 000 Hallstaviksbor har protesterat mot nedläggningen av mödravårdscentralen i Hallstavik. Nu hoppas de att vårdbolaget Tiohundra, som har haft för avsikt att stänga mödravårdscentralen ändrar sig när de har tar upp frågan i styrelsemötet i dag. I samband med att vårdval för mödravård införs vid årsskiftet i Hallstavik och Rimbo har vårdbolget Tiohundra tänkt stänga mödravården i

Vårdbolaget har gjort bedömningen att det är omöjligt att få ekonomi i verksamheten med den nya vårdvalsmodellen. Patientunderlaget kommer att vara för litet har vårdbolaget kommit fram till.

Detta medförde starka protester från hallstaviksborna och en debatt drog i gång. Hallstaviksnätverket tog strid för mödravårdscentralen, de startade en namninsamling och den skrev 3 177 Hallstaviksbor under. Carita Holmberg, projektledare för hallstaviksnätverket överlämnade nyligen luntan till kommunalrådet Kjell Jansson som lämnat den till diariet och till för vårdbolaget.

Under onsdagen ska Tiohundra AB:s styrelse ha möte och en av punkterna på dagordningen ska vara mödravårdens framtid i Hallstavik.

Peter Graf, vd, för vårdbolaget, låter hälsa via sin sekreterare att han först kan uttala sig efter mötet.