Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MVC i Hallstavik kan bli kvar

En lösning för att bevara mödravården i Hallstavik är på väg. Politikerna i sjukvårds- och omsorgsnämnden är beredda att hitta en ekonomisk utväg.

Annons

– Närhet till mödravården är viktig, säger Erik Langby, (M), ordförande i sjukvårds- och omsorgsnämnden.

Han befinner sig utomlands, men har ett inbokat möte med vårdbolaget Tiohundra AB i nästa vecka. Då ska frågan tas upp till diskussion.

Nu har också flera politiker i nämnden har också deklarerat att de vill ha mödravården kvar. I onsdagens NT skrev poliker i sjukvårds- och omsorgsnämnden, Hans Andersson (FP), Ull-Britt Pettersson (KD), Lotta Lindblad-Söderman (M) och Jane Trepp (C) en debattartikel i ärendet.

Nämnden har redan en modell för hur verksamhet på mindre orter ska kunna drivas vidare trots att förutsättningarna inte helt stämmer överens med vårdvalets regler. En sådan lösning kan bli aktuell i Hallstavik.

Vårdbolaget beslutade tidigare under hösten att inte söka auktorisation för sin barnmorskemottagning i Hallstavik.

Det har i sin tur lett till att protestlistor lagts ut i samhället. Långa och tidskrävande resor kan innebära att till exempel provtagnings- och rådgivningsbesök vid mödravården i Norrtälje inte blir av.