Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mutmisstänkt chef utreds

Norrtälje kommuns nya gatu- och parkchef, Helen Lott, blev anklagad för mutbrott på sitt gamla jobb på Falu kommun. Nu har hon tilldelats en offentlig försvarare.

– Det behöver inte betyda att hon kommer att åtalas, säger överåklagare Gunnar Stetler på Åklagarmyndighetens riksenhet mot korruption. Hon kommer att höras, efter det tar vi ställning om vi ska gå vidare. I nuläget kan vi inte kommentera ärendet.

Helen Lott vill inte gärna kommentera mutmisstankarna. Hon har varit öppen med det i sin ansökan till jobbet som gatu- och parkchef i Norrtälje och både kommundirektör Per Nordenstam och kommunalrådet Kjell Jansson såg henne då som den klart bästa sökande.

– Jag trivs bra med mitt nya jobb i kommunen, säger Helen Lott. Jag trivs också med att bo i Norrtälje. Att jag är mutmisstänkt känns naturligtvis inte bra, även om jag anser att jag är oskyldig.