Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikskolans orkestersal får stå kvar till hösten

Beslutet att riva orkestersalen på Norrtälje musikskola skjuts fram tills i höst. Alla saker bör komma i god ordning, menar kommunalrådet Kjell Jansson (M).

– Vi vill inte oroa någon i onödan, säger kommunalrådet Kjell Jansson.

Han flyttar nu fram beslutet om att låta byggföretaget JM köpa ett markområde där de planerar att riva delar av musikskolans orkestersal för att bygga bostäder.

Som NT tidigare uppmärksammat  var reaktionerna från dem som bedrev verksamheter i den berörda byggnaden upprörda och deras protester visar sig nu inte vara ohörda.

Beslutet om köpet skulle egentligt upp i kommunstyrelsens arbetsutskott i dag, men lyfts nu från ärendelistan till hösten i stället.

– Vi inser att många har blivit oroliga och det var inte meningen. Därför väljer vi att ta upp det senare. Dessutom bör vi först ta beslutet om att godkänna investeringsplanen för musikskolans flytt till Roslagsskolan innan vi kommer in på det här, säger Kjell Jansson.

Han menar också att det ännu inte är någon brådska med ärendet och att det egentligen är logiskt att besluta om investeringsplanen för flytten först innan man bestämmer vad som händer med orkestersalen.

– Det är en naturligare beslutsföljd, säger Kjell Jansson.