Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikfestival – under ytan

I år firar en av världens lite mer annorlunda festivaler 30-årsjubileum. Den årliga musikfestivalen i Florida pågår i havet.

Låter musik under vattnet? De som besöker Floridas årliga Underwater Music festival vet - under en helg beger sig publiken ned på havsbotten för en annorlunda kulturupplevelse.

"Musik under vattnet har en eterisk känsla, du hör den i hela kroppen, genom käkbenet, huvudet. Du känner den faktiskt runt omkring dig, det är en mycket intressant upplevelse", säger marinbiologen Bill Becker i ett pressmeddelande.

Festivalen var hans idé och han komponerar också en maritim musiklista som spelas under ytan. Utklädda musiker spelar sedan med på låtsas till tonerna, så att publiken också får en visuell upplevelse av musik.

Festivalen, som i år 30-årsjubilerar, lockar varje år dykare, snorklare och nyfikna till Looe Key Reef.

Vill rädda reven

Men bakom den komiska aspekten finns också ett budskap. Musiken varvas med meddelanden om hur man beter sig ansvarsfullt i ett korallrev, och hur man kan minimera sin påverkan på miljön.

Enligt Bill Becker lär man ut dykarmedvetenhet och koralletikett så att korallreven ska finnas kvar även för kommande generationer.

Läs mer på:www.lowerkeyschamber.com/festival.cfmMen dykarfestivalen är inte den enda aktivitet som pågår under vattnet i Florida. Man arrangerar också fotokurser under vattnet, firande av sköldpaddor och invigningen av hummersäsongen.Läs mer här.