Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikalgäng swingar loss i julshow

En glittrande julshow intar Norrtälje nästa vecka. – Det är en swingdansmusikal med julstämning. Årets tema är kärlek, säger dansaren Mattias Lundmark.

Norrtälje. Rödglittriga paljettklänningar och grangröna kostymer. Med juliga färger och dansanta steg pågår repetitionerna som bäst i Roslagsskolans aula, inför julshowen ”Knock me a kiss for Christmas”.

– Den handlar om en tomtenissa som kommer till Hopeless city. Där ska hon hjälpa en man som inte har lyckats hitta sin julstämning, berättar Mattias Lundmark.

Uppsättningen har premiär på Boulevardteatern i Stockholm och kommer till Norrtälje fredagen den 18 december.

Det är Mattias Lundmark som tillsammans med Sandra Klack står för showens koreografi, regi och produktion.

– Vi kompletterar varandra väldigt bra. Jag har väldigt lätt för att slänga ur mig en massa idéer. Mattias är mer van vid att se vad som funkar bra på scenen och kan sålla bland idéerna, säger Sandra Klack som liksom Mattias Lundmark även medverkar som dansare.

De båda har, tillsammans med Mattias Lundmarks äkta hälft Hanna Lundmark, gjort flera julshower ihop.

Årets show, som är en föreställning för hela familjen, blir den fjärde i ordningen. Hanna Lundmark är högst delaktig i uppsättningen men till skillnad från föregående år medverkar hon inte som dansare den här gången.

Hon väntar sitt och Mattias Lundmarks tredje barn och har i stället för dans ägnat en stor del av sin kraft åt marknadsföringen.

– Men jag blir väldigt sugen på att vara med, säger hon och kastar en längtansfull blick mot scenen där dansarna med sprittande energi övar in ett fartfyllt nummer.

Föreställningen är späckad med sång, dans och musik från swingens storhetstid under 20- och 30-talen.

– Det blir fantastisk musik av Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Benny Goodman och Nat King Cole. Det blir mycket lindyhop, stepp och Charleston, säger Mattias Lundmark.

– Och autentisk jazz, tillägger han.

Autentisk jazz?

– Med det menar vi den jazz som utgår från jazzens rötter. I dag finns ju även annan sorts jazz, som jazzbalett och så vidare, förklarar Mattias Lundmark.

Så blir det med ens tempobyte och dansarna glider över scengolvet i en långsammare takt med svepande, glidande rörelser.

En saxofonslinga genljuder i aulan.

Mattias Lundmark gör själv ett par mindre roller i föreställningen.

– Jag kommer bland annat att spela julegris. Och det får man ju bara inte missa, säger han med ett belåtet skratt.