Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik från Linköping till Elvis

Tidigare i år besökte Louise Hoffsten Memphis för att spela in den senaste plattan Bringing Out the Elvis. På söndag tar hon med sig tonångarna från Tennessee till Väddö kyrka.

Annons

Tillsammans med Claes Crona Trio och gitarristen Erik Söderlind kommer Louise Hoffsten bjuda på sitt bluesiga sound i Väddö kyrka.

− Det ska bli jättekul. Det är speciellt roligt att spela i kyrkan eftersom det är ett så koncentrerat rum. I vanliga fall när man spelar på sommaren så är det utomhus och då är det så mycket annat som man måste konkurrera med, säger Louise Hoffsten.

Det kommer att bli en blandning av musik från nu och då i hennes karriär. Det kommer att bli en del Elvis-tolkningar och musiken kommer att vävas samman till en historia.

− Det är en kärlekshistoria mellan mig och Elvis, säger hon.

Louise Hoffsten har mycket på gång. Idag sänds premiäravsnittet av radioserien Hoffsten i P4 där artisten Nina Ramsby är hennes första gäst.

− Det var bland det roligaste jag har gjort. Det är så lyxigt att jag får välja vilka jag ska bjuda in och spela med, säger Louise Hoffsten.

Hon har inte hört programmet själv efter klippningen men tror att det kommer att bli roligt att lyssna på.

− Det blir nog en hel del fniss. Det var det när vi spelade in i alla fall.