Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP kritiserar Center-agerande

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Partiet ifrågasätter att C:s gruppledare röstade ja till mindre kraftfulla miljökrav i kommunstyrelsen.

Annons

I går berättade NT att C:s gruppledare Berit Jansson arbetar på en kostpolicy, utan att det är förankrat i den borgerliga majoriteten

MP är kritiska till att hon mot den bakgrunden röstade ja till att miljökrav bara ska beaktas när kommunstyrelsen behandlade reviderade riktlinjer för upphandling i måndags.

– Vi yrkade på att de ska följas. Berit hade kunnat rösta för vårt förslag. Men hon bommade på det. Om man vill något måste man ju driva det hela vägen, säger MP:s ena gruppledare Ingrid Landin.

I tisdags var det en LRF-debatt i Lohärad där samtliga partiers gruppledare deltog. Där, menar Ingrid Landin, kom det fram hur C röstat.

– Jag tror att hon fick panik över att ha missat tåget igen och gick och satte sig på sin kammare med en policy. Det är fantastiskt om det nu blir av. Det här har vi drivit på, säger Ingrid Landin.

– Man kan inte vinna alla strider, säger Berit Jansson.