Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP: Bygg ut Kårstalinjen mot Rimbo

Under söndagen startade åter trafiken på Roslagsbanans Kårstalinje.

Det är en förbättring av norra länets kollektivtrafik. Miljöpartiet i Stockholms läns landsting vill att landstinget överväger en förlängning till Rimbo. Miljöpartiet menar att det skulle stimulera bostadsutvecklingen och minska bilberoendet.

Slut på på ett pendlande på ersättningbussar nu alltså för resande på kårstalinjen.

– Äntligen. Det här betyder mycket för så många i vår del av länet. Men Miljöpartiet vill mer. Vi vill utreda en förlängning av Kårstalinjen till Rimbo, säger Malin Karlsson (MP) trafikpolitisk talesperson i Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande.

Roslagsbanan till Rimbo är ingen ny idé utan är något som väcktes redan 1885. Sträckan Kårsta till Rimbo lades sedan ner 1981. Norrtälje kommun ansökte om en förlängning senast 2015 till Sverigeförhandlingen, men det blev inte ett utav de projekt de satsade på.

– Med en förlängning från Kårsta till Rimbo får fler tillgång till kollektivtrafiken och länets yttre delar. Det är ett smart sätt att knyta samman Stockholm Nordost med övriga Stockholmsregionen, säger Ingrid Landin (MP) gruppledare i Norrtälje kommun i samma pressmeddelande.

Miljöpartiet vill nu utreda en utbyggnad av Roslagsbanan till Rimbo. En tågsträcka som skulle förkorta resan till stan för de boende i Rimbo med upp till sju minuter jämfört med buss.

Läs mer: Ingen utredning av robotiserad kollektivtrafik - "kommunen saknar rådighet"

För våra Plus-kunder: Väddöbo efterlyser bättre kollektivtrafik – men vägkvaliteten hindrar SL att köra