Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rospiggarnas guldhjälte redo för GP-comebacken: "Jag är en annan person nu"

Han visade upp en storform i slutspelet för Rospiggarna. Nu menar guldhjälten som lämnat för Vetlanda att han är mer än redo för sin comeback i sportens finrum – Grand Prix.
– Jag är äldre, klokare och mer fokuserad nu, säger Martin Vaculik inför återkomsten till GP.

Annons

Martin Vaculik kör ifrån två

Slovaken Martin Vaculik har går från klarhet till klarhet i sporten, och den senaste säsongen var inget undantag när han vann SM-guld med Rospiggarna och knep en plats till 2017 års GP-speedway.

Till kommande säsong har han lämnat Hallstavik och återvänt till Vetlanda. Men det största under 2017 för Vaculik blir utan tvekan återkomsten till GP-tävlingarna. Och för det äventyret känner han sig mer än redo, i alla fall om man jämför med hans senaste säsong i tävlingen, 2013, då han slutade på 14:e plats.

– Senast jag var med var jag en annan person på båda sidor. Nu är det en annan Martin Vaculik än den jag var för tre, fyra år sedan. Jag har förändrat många saker, jag är en annan människa, som person och som förare, säger Martin Vaculik till sajten speedwaygp.com.

– Jag har även erfarenhet från GP och vet vad som krävs i mästerskapet. Jag är äldre, klokare, mer fokuserad och jag vet vad som är viktigt både i sporten och i livet. Jag är mer hängiven till sporten och jobbar väldigt hårt.

Sedan Vaculik senast var med i GP har det hänt mycket. Samma år vann han EM, men efter det har han kört för både Vargarna och vunnit SM-guld med Rospiggarna bland annat. Allt som hänt sedan 2013 har gett honom nya erfarenheter menar han själv.

– Jag har fått mer och mer erfarenhet hela tiden. Varje år ger mig något annat, något mer och annorlunda. Nu är jag tre, fyra år med erfaren.

Samtidigt trycker Vaculik på att han även utvecklats stort som förare.

– Jag har ändrat min körstil en del. Att jag kan mer om speedway nu är allt jag kan säga. Men jag vill inte säga för mycket, allting kommer att visa sig ute på banan.

LÄS MER: Martin Vaculik lämnar Rospiggarna

LÄS MER: Jonsson missar GP för första gången på 15 år – Vaculik gör comeback

Mer läsning

Annons