Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt biljettsystem ska underlätta för Rospiggarnas publik: "Vi måste utvecklas"

Från och med i fredags går det att köpa förköpsbiljetter till samtliga Rospiggarnas evenemang. Och redan har kunderna börjat köpa biljetter till föreningens första evenemang i år, SM i isracing.

Annons

Rospiggarna är Upplands största publiklag. För att underlätta för publiken börjar de nu sälja förköpsbiljetter till sina evenemang.

Rospiggarnas elitlag i speedway hade ett publiksnitt på nästan 4 500 åskådare förra året. När alla matcher körs på veckodagar med start 19.00 innebär det att de allra flesta åskådarna kommer mellan 18.30 och 19.00 vilket får konsekvenser vid insläppen.

Därför har föreningen nu, i samarbete med Visit Roslagen, börjat sälja förköpsbiljetter till föreningens evenemang.

– Vi försöker utveckla oss som klubb och tillgodose bra lösningar till vår publik och då är det här en del, sedan är vårt mål också att få ner kontanthanteringen, säger Rospiggarnas allt-i-allo Mikael Teurnberg.

I och med det nya systemet kommer alla med förköpsbiljetter få speciella entréer och på så sätt slippa långa köer till insläppet.

– Vi har en stor publik som kommer utifrån och det här är ett sätt att underlätta för dem, säger Mikael Teurnberg som kunde se det nya systemet tas i bruk i fredags.

Och redan har det sålts biljetter till de kommande SM-tävlingarna i isracing som förra året lockade 4 016 personer.

– Vi hoppas kunna matcha den siffran i år, men mycket beror ju på vädret.

Redan nu går det också att köpa biljetter till våren och sommarens elitseriematcher i speedway. Även olika biljettpaket till EM-deltävlingen 5 augusti finns tillgängliga.

Mer läsning

Annons