Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källa till NT – "Andreas Jonsson får wild card till EM i speedway"

Han vill själv inte bekräfta något. Men enligt en källa till NT är Andreas Jonsson en av de förare som tilldelas ett permanent wild card till årets EM i speedway.

Annons

Rospiggarnas Andreas Jonsson kommer av allt att döma representera Sverige i EM 2017.

I veckan gick förbundet, Svemo, ut med vilka svenska förare som tagits ut till att kvala till VM 2018 (GP) och EM 2017. Rospiggarnas lagkapten och stjärna Andreas Jonssons namn fanns inte med.

FÖR PLUSKUNDER OCH PRENUMERANTER: Rospiggarnas Jacob Thorssell om att kvala till VM och EM

Något som genast ledde till spekulationer om att han fått ett permanent wild card till årets fyra deltävlingar i EM, varav en körs i Hallstavik.

Andreas Jonsson, som valt att avstå från att kvala till VM 2018, är själv förtegen om det hela då SEC, som arrangerar EM, inte vill att någon avslöjar vilka som får wildcard innan EM-kvalen avgjorts.

LÄS ÄVEN: Andeas Jonsson missar GP-serien för första gången på 15 år

Däremot pratar en källa till NT klarspråk.

– Ja, det är klart att Andreas kör EM i år, men det är inget som arrangörerna vill gå ut med ännu. Men han har varit självklar att få ett wild card, inte minst med anledning av att en av deltävlingarna körs på hans hemmabana i Hallstavik.

LÄS ÄVEN: Andreas Jonsson kvalar inte till VM (GP) 2018

EM avgörs i fyra deltävlingar och körs 2017 för femte gången. Deltävlingarna äger rum i Torun (polen) den 30 juni, Güstrow (Tyskland) den 15 juli, Hallstavik den 5 augusti och Lublin (Polen) den 16 september.

När kvalen körs, där Rospiggarnas Jacob Thorssell och Timo Lahti finns med, läser du här.

Redan klara för årets EM är topp 5 från förra säsongen; Nicki Pedersen (Danmark), Vaclav Milik (Tjeckien), Krzysztof Kasprzak (Polen), Grigorij Laguta (Ryssland) och Leon Madsen (Danmark).

Sedan en av Rospiggarnas guldhjältar från i fjol, slovaken Martin Vaculik (nu klar för Elit vetlanda), vann det första EM i dess nuvarande form 2013, har vinnarna hetat Emil Sajfutdinov (Ryssland) 2014 och 2015 och Nicki Pedersen (Danmark) 2016.

Andreas Jonsson körde EM-serien 2014 och slutade då sjua.

Mer läsning

Annons