Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isläget under kontroll inför SM-finalen i isracing – och rekordstort tryck kring Rospiggarna

Plusgraderna på dagarna är inget som stör inför SM-finalen i isracing som körs på HZ Bygg Arena i Hallstavik om en knapp månad.
– Nej, det är fortfarande kallt på nätterna och kallt i marken, så isen håller bra, säger Mikael Teurnberg i arrangörsklubben Rospiggarna.

Annons

Det är upplagt för lika fina tävlingar som i förra årets SM-final i isracing i Hallstavik.

Det är en knapp månad kvar innan SM-finalen i isracing ska köras på speedwayovalen i Hallstavik söndag den 26 februari. Sedan länge är isen etablerad på banan och det har också körts en seriematch på den för ett par veckor sedan.

– Isen höll bra då och vi har fortsatt bygga den sedan dess. Läget är under kontroll, säger Rospggarnas Mikael Teurnberg.

LÄS ÄVEN: Så många såg SM-festen i fjol

Isläget på HZ Bygg Arena är under kontroll så här en knapp månad innan SM-finalen, enligt arrangören Rospiggarnas Mikael Teurnberg.

Så plusgraderna på dagarna äter inte på isen?

– Nej, det tar liksom inget. Det är kallt på nätterna och kallt i marken så det blir någon slags kylskåpseffekt, säger Teurnberg. Kylan håller sig i isen av isen och kylan i backen.

Hur tjock is har ni?

– Vet inte exakt hur tjock den är nu, men den håller att köra tävling på, garanterat, säger Teurnberg.

– Intresset för SM är stort och kommer öka ännu mer då vi börjar marknadsföra tävlingen stenhårt i nästa vecka, fortsätter Teurnberg.

TV OCH TEXT: 98-årige Olle Åhnström uppvisningskör även i år

Som förutom isracing-SM är inne i en hektisk jobbperiod. Säsongsstarten för regerande svenska mästarna i speedway, Rospiggarna, är inte långt borta (premiären körs mot Smederna hemma den 9 maj) och det är massor som ska hinna med innan dess.

– Intresset och trycket kring Rospiggarna är rekordstort, säger Teurnberg. Vi har vid den här tidpunkten aldrig tidigare haft så många samarbetsparter klara, och fler vill vara med. Jag har just nu tre-fyra möten om dagen med intressenter. Jobbigt men väldigt roligt. Vi har också rekord i antal sålda årskort så här tidigt på året.

Mer läsning

Annons