Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Nike Lunna i Rospiggarna 2018 - stort frågetecken kring Timo Lahti

Du ska inte vara för bra i speedway. Då får man nämligen inte vara med senare. Därför blir det inte en fortsättning i Rospiggarna för den unge succéföraren Nike Lunna 2018.
– Hans snitt är för högt. Så illa är det, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Annons

Det blev bara en säsong för Nike Lunna i Rospiggarna - för den här gången.

Det råder ingen tvekan om att 21-årige finländaren Nike Lunna är en av årets succéförare i elitserien. Lunna kom in i laget med 0,500 i snitt och slutade, efter ett par helt suveräna insatser främst på bortaplan, på snittet 1,1.

(+)LÄS ÄVEN: Krönika. Pove Persson: "Speedwayvärlden kan kommat att älska denna kille. Jag gör det redan"

Så därför: ingen styrning i Rospiggarna 2018 och troligen inte i något annat elitserielag heller. Snittet avskräcker helt enkelt.

– Ja, så är det. Lunna är ännu inte en förare jämn kring det snittet. Då blir det svårt att få plats i ett lag, säger Teurnberg.

Som inte gillar att inte ta med Lunna i laget.

– Nej, men nu är det som det är och jag har pratat med Lunna som säger sig förstå det. Men jag vill inte släppa honom. Han kommer till mig i morgon (läs tisdag) och vi kommer fortsatt ha tät kontakt. Jag kommer också göra vad jag kan för att ordna en klubb åt honom i allsvenskan. Och efter ett år där kan han mycket väl vara tillbaka hos oss, med ett lägre snitt, till 2019.

– Lunna är en riktig talang som har stor potential att bli riktigt bra i framtiden. Därför vill jag inte släppa honom. Han gjorde en jättebra debutsäsong i elitserien, framför allt i ett antal matcher på bortaplan då han flög fram. Men det är ännu långt till att bli etablerad i elitserien. Lunna får helt enkelt stå på tillväxt och jag tror enormt mycket på honom.

LÄS ÄVEN: Efter otäcka kraschen - säsongen över för Lunna

LÄS ÄVEN: Rospiggarna förstärker med finsk landslagsförare

BILDER: Annorlunda bildalbum från matchen som inte blev av

Det är högst osäkert om det blir någon fortsättning i Rospiggarna nästa säsong för Timo Lahti.

Lunnas landsman, 25-årige Timo Lahti, är ett stort frågetecken inför framtiden i Rospiggarna.

Enligt Teurnberg är det 50-50 om han blir kvar eller lämnar. Lahti, som bott och haft sin bas i Hallstavik sedan 2011 och kört i klubben ännu längre, har i år inte lyckats ta det där nästa klivet som många väntat på.

– Nej, och jag har pratat med Timo och berättat hur jag tänker, säger Teurnberg. Han förstår och är lite inne på samma linje, att det kanske är bäst för båda parter att prova något annat. Jag har några andra namn på gång, men de vill jag inte gå ut med ännu.

Obekräftade rykten placerar Timo Lahti i Lejonen, där han i så fall får samma lagledare, Anders Fröjd, som han haft i Griparna i allsvenskan.

LÄS ÄVEN: Lahti med svenska landslaget på läger

LÄS ÄVEN: "Världsklass, Lahti!"

LÄS ÄVEN: Kritik mot att Lahti kör på svensk licens

Mer läsning

Annons