Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Jonsson tänker inte kvala till VM-serien 2018 – "Eftersom det gått som det gjort de senaste två åren så avstår jag"

Andreas Jonsson missar årets GP sedan han inte lyckades bli bland de åtta bästa i VM-serien 2016. Nu står det klart att han inte heller tänker försöka kvala in till 2018.
– Skulle jag göra en riktigt bra säsong i år och bli erbjuden ett wildcard kommer saken i ett annat läge. Då får jag se hur jag gör, säger han.

Annons

Rospiggarnas Andreas Jonsson, här efter segern i individuella SM i somras, som kördes på hans hemmaoval,  HZ Bygg Arena i Hallstavik.

Årets VM-serie (GP) blev en besvikelse för Rospiggarnas lagkapten Andreas Jonsson. Med 52 inkörda poäng slutade han på en fjortonde plats i sammandraget, långt från de åtta bästa förarna som automatiskt blir klara för kommande års VM-serie. Då Jonsson heller inte fick något wild card av arrangörerna blir det inte något GP 2017 för Ortalalundbon.

LÄS ÄVEN: Andreas Jonsson missar GP

– Som GP har varit för mig de senaste två åren så avstår jag även att försöka kvala in till 2018, säger 36-åringen. Jag vill liksom inte köra GP bara för att delta. Ska jag vara med så är det för att jag vill ge mig chansen att vinna och just nu känns det inte som att jag är där riktigt.

Valet att inte kvala under 2017 (till VM-serien 2018) betyder dock inte att han helt utesluter en comeback i VM 2018.

– Nej, gör jag en riktigt bra säsongi ligaspeedway och EM och blir erbjuden ett wild card (fyra förare erbjuds ett permanent wild card till varje säsong) hamnar allt i en ny dager. Blir jag erbjuden ett är jag ju så pass bra att jag har i GP-serien att göra, så vi får se.

I övrigt väljer Andreas Jonsson också att avstå körning i England. För två år sedan hoppade åter in i den engelska hetluften eftersom han vill starta säsongen så tidigt (februari) som möjligt för att vara så bra förbered som möjligt inför just GP.

– Nu ska jag ju inte köra GP i år och då försvann den anledningen. Sedan har de två senaste säsongerna i England (Lakeside) inte givit så mycket som jag hoppats på. Istället blev det den polska ligan som blev lidande och det vill jag ändra på nu, när jag bytt klubb där till Czestochowa som är åter i högsta ligan. Den ligan startar i och för sig också tidigt, men där kör vi fler träningsmatcher som gör att man kommer igång ordentligt.

LÄS ÄVEN: Andreas Jonsson klar för ny klubb

I och med uteblivet GP siktar Andreas Jonsson istället på EM-serien i år (som körs i fyra delar), där en av deltävlingarna dessutom körs på hemmaplan i Hallstavik.

– Jag kommer att försöka kvala in till EM-serien, ja. Det är full satsning på det, avslutar Jonsson som med sitt Rospiggarna också kommer att ge allt för att försvara fjolårets SM-guld.

LÄS ÄVEN: Rospiggarna de stora vinnarna på galan

TV: Här skriver stjärnan på för Rospiggarna

Mer läsning

Annons