Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Hagman laddar för sitt tredje Safarirally: "Har förberett oss i ett år"

På fredag går flyget mot Kenya och Safarirallyt för Jan Hagman och teamet i Riflex sport. Det är tredje gången man ställer upp i tävlingen och målsättningen är klar.
– Jag siktar på topp-10. Då är jag nöjd, säger Hagman.

Annons

Tillsammans med co-driver Christer Carlsson och ett team om fyra mekaniker ska Jan Hagman styra sin Porsche 911 genom öknen i Afrika för tredje gången. Safarirallyt är en krävande tävling och det här bli tredje gången som Hagman ger sig i kast med den.

– Man känner sig lite tryggare nu, säger Jan Hagman.

Tävlingen, som är drygt 400 mil lång varav 200 mil specialsträckor, startar den 23 november och går allt som det ska kör Hagman/Carlsson i mål den 1 december. Redan på fredag åker teamet ner till Kenya för att göra de sista förberedelserna.

Jan Hagman är redo för rally i Afrika. Här under en tävling i Bulgarien förra hösten. Arkivbild.

– Vi har vår vanliga servicebil kvar i Sverige. Istället har vi hyrt två jeepar därnere. De ska byggas om till servicebilar, kroppen ska hinna anpassa sig och vi måste testa bilen. Så vi har att göra fram till starten, säger Jan Hagman.

LÄS ÄVEN: Hagman, 65, om rallyäventyret: "Vet inte riktigt vad som väntar"

Bilen tillsammans med det material man kan tänkas behöva fraktades via båt ner till Afrika och ankom till Kenya för några dagar sen.

Två andra team från Sverige kommer att delta i tävlingen. Team Tidö ställer upp med dels Roger Samuelsson med Robin Friberg, dels den rutinerade Stig Blomqvist med Mattias Adielsson vid sin sida.

Att vara tre svenska team på plats kan ha sina fördelar.

LÄS ÄVEN: Hagman om strulet i Bulgarien: "Otroligt att vi tagit oss i mål"

– Ute på banan är vi var och en för sig, men vi träffas ju på hotellet på kvällarna då kan vi ju sitta och prata med varandra. Stig har åkt tävlingen 28 gånger och vann för två år sedan.

Förra resan till Afrika slutade med en tiondeplats för Hagman och han siktar på något liknande i år.

– Jag siktar på topp-10. Då är jag nöjd. Sist var vi tia, så om allt funkar då ska vi vara där, säger han.

Mer läsning

Annons