Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre VM-föraren gör comeback i Rospiggarnas isracinglag

Rospiggarna förstärker sitt isracinglag. Till nästa hemmamatch gör förre VM-föraren Robert Henderson comeback – och han gör det i Hallstavikslaget.
– Vi vill ställa ett så bra lag som möjligt på isen då och Robert passar in perfekt, säger Rospiggarnas Mikael Teurnberg.

Annons
Förre VM-föraren Robert Henderson är redo för comeback i isracingen. Och han gör den i Rospiggarnas lag. Foto: Privat

Rospiggarnas första säsong i isracingserien har börjat bra. Laget har sedan en sistaplats (femma) i premiären sakta rest sig. Nu har laget två raka tredjeplatser inför helgens matcher i Örnsköldsvik och Strömsund. Och till omgången efter, i Hallstavik den 3 februari, anländer förstärkning i form av Eskilstunakillen Robert Henderson.

29-årige Robert Henderson, som kört VM-serien 2012 och -13 gör en andra comeback efter att inför förra året haft uppehåll i tre säsonger. Fjolåret slutade dock med en skada och comebacken fick avbrytas. Nu är det dags för ett nytt försök. Att han inte finns med redan nu i helgen beror enligt Mikael Teurnberg på att han vill träna lite innan första tävlingen.

– Ja, han har ju inte kört ordentligt sedan skadan förra säsongen, säger Teurnberg. Trots skadeuppehållet kommer han kunna tillföra mycket hos oss.

(+) LÄS ÄVEN: Historiskt i dubbel bemärkelse i hemmapremiären

(+) LÄS ÄVEN: Jonas Andersson har all anledning att vara nöjd efter premiären

Förutom sina år i VM-serien var han 2013 tvåa i SM-finalen i Eskilstuna och med i det svenska lag som tog brons i VM samma år.

Att kunna ställa upp med ett riktigt bra lag hemma hoppas Teurnberg ska locka än mer publik än vid hemmapremiären, då det kom 1 290 åskådare (svenskt rekord för serieisracing).

Då skulle Henderson, Jonas Andersson och Tommy Flyktman kunna utgöra tre fjärdedelar av laget.

Vem skulle bli den fjärde?

– Det blir förhoppningsvis ännu ett nyförvärv. Jag vill inte säga vem, men jag har tagit kontakt med en duktig utländsk förare, så vi får se. Får vi till det kan det sluta riktigt bra eftersom de andra lagen är försvagade nu då deras toppförare är upptagna av VM.

LÄS ÄVEN: SM i isracing i Hallstavik även 2018

TEXT OCH TV: Se då 97-årige Olle Åhnström uppvisningsköra inför SM 2016. Dyker han upp även 2018?

(+) LÄS ÄVEN: Jonas Andersson om kraschen som kunde tagit hans liv

Mer läsning

Annons