Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snö i fjol – skitigt i år: På lördag körs det superenduro i Hallstavik

I fjol körde de i snö i december. I år kör de i blöta och smuts i oktober.
På lördag är det åter dags för superenduro på HZ Bygg Arena i Hallstavik.
– Det är ett riktigt bra startfält med sverigeelit och duktiga lokala förmågor, säger Rospiggarnas Mikael Teurnberg.

Annons

I fjol i snö var Rospiggarnas Jacob Thorssell en av deltagarna. I år, då skadade Thorssell inte kan medverka, lär det bli betydligt skitigare...

I december i fjol blev tävlingen i snö och is en publiksuccé med cirka 1 000 åskådare på plats. På lördag hoppas Mikael Teurnberg och övriga arrangörer på en ännu bättre siffra.

– Ja, det känns som förutsättningarna är riktigt bra nu när vi kör tidigare på året, säger Teurnberg.

Tävlingen körs i heat om 10-11 förare. På banan som är uppbyggd på både lilla och stora speedwayovalen ska sex minuter plus ett varv avklaras. Först i mål vinner.

– Vi har byggt upp en hel del hinder av olika slag som enduroförarna får kämpa med. Det kommer att bli roligt.

Tävlingen körs i tre klasser, herr elit, där bland andra John Nyström, från Östhammar, finns med. Även Magnus Thor, 22, en av Sveriges absoluta toppförare, är på plats.

I dam elit finner vi bland andra 22-åriga Amanda Elvin från Grums, SM-tvåa tre år i rad och MK Orions Linnea Gustafsson.

Det finns också en mixedklass där flera bekanta namn för hemmapubliken finns med. Bland andra Jonas Andersson, speedway och isracing, crossåkarna Elias Persson och Emil Ytterberg, veteranen Pelle Lifvenbdahl och tidigare speedwayföraren Andreas Messing.

– Tävlingen startar 18.00 på lördag och det är absolut värt att komma och titta, säger Teurnberg. Det kommer att bli riktigt underhållande.

Mer läsning

Annons