Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordförsök på Blidö

Polis tog helikopter för att snabbt ta sig till Blidö och ett misstänkt mordförsök på söndagskvällen.

Annons

En man i 40-årsåldern misstänks ha sprayat brandfarlig vätska på en annan man och en kvinna. Mannen hotade sedan att tända på. Polisen skyndade sig med helikopter till platsen.

– Vi har gripit och anhållit en man för mordförsök. I nuläget har jag inte hört något om att mannen skulle ha gett några medgivanden till misstankarna, säger stationsbefälet vid polisen i Norrtelje.

Boende trodde att det var nationella insatsstyrkan som landade på Blidö på söndagskvällen. En helikopter hovrade runt och hade svårt att landa i den starka blåsten.

  Men enligt Länskommunikationscentralen i Stockholm handlade det om ett relationsdrama.

– Alla tre inblandade är bekanta med varandra. Det handlar om ett relationsdrama men vad som hänt exakt är oklart, säger stationsbefälet.

Polisen misstänkte att någon riskerade att bli rejält skadad och skickade därför den vanliga polispatrullen med helikopter så att det skulle gå snabbare.

– Mannen greps misstänkt för att ha sprayat en brandfarlig vätska på paret. Sedan hotade han med att tända på. Vi vet i nuläget inte vad det är för vätska som han misstänks ha använt, säger stationsbefälet.