Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mögel tvingar krog att stänga

Uppfyller inte hygienkraven och har fukt- och mögelskador i lokalerna.

Annons

Kommunens livsmedelsenhet beslutade i måndags att Skärsta krog i Hallstavik inte längre får hantera oförpackade livsmedel. Förbudet innebär att restaurangen inte får laga någon mat från grunden. Anledningen är att lokalerna inte uppfyller hygienkraven i förordningen om livsmedelshygien. Byggnaden har fukt- och mögelskador i krypgrunden och köksutrymmena är slitna och svåra att hålla rena.

Vid två inspektioner har livsmedelsinspektörerna konstaterat hål och svartmögel i plastmattan på golvet och skador på väggar och lister som gör det svårt att hålla rent. Man har även sett att en golvbrunn har ett hål där skadedjur kan ta sig in.

Inspektörerna har även hittat svartmögel i kylrummet där man förvarat vitkål i nät på golvet. Restaurangen har även fått anmärkning för att man använt frottéhandduk i stället för pappershanddukar på personaltoaletten.