Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna ser miljöarbete som ett hot

”Vi avvisar bestämt miljöåtgärder i form av ideologiskt motiverade symbolhandlingar. Miljöpolitik är för oss inte ett redskap man kortsiktigt använder för att ta hem politiska poäng. Det vinner inte miljön på utan bara de som vill använda miljön som argument för ett radikalt annorlunda samhälle”.

Annons

Så ser Norrtäljemoderaternas miljöstrategi ut. Citatet är hämtat ur det politiska programmet för Norrtälje.

Det förklarar en hel del om varför Kjell Jansson så konsekvent motarbetar alla initiativ för ett bättre miljöarbete.

Han och Moderaterna ser det som ett hot mot samhällsordningen och om man skulle ge vika skulle samhället utvecklas till ett ”radikalt annorlunda samhälle”.

Moderaterna strävar mot ett samhälle med nyliberal styrning i alla sektorer med en marknad som bestämmer utvecklingen helt utifrån maximal vinst.

Där blir patienter ”kunder” och medborgare ”medlemmar”.

De har rätt! Det samhället kommer att ändras.

Värnandet om miljön, mångfalden i landskapet, binas överlevnad, djurens välmåga och förändra kommunens upphandling till ekologiska närproducerade produkter kommer att bli självklart i den förändringen.

Tyvärr är det bara Moderaterna som tror att miljöarbetet är ett egenintresse för subversiva partier som vill störta samhället i fördärvet.

Moderaterna har i sitt program tydligt visat att de är konservativa till den grad att de inte ens vill se framtidens utmaningar inom miljöområdet som en politisk uppgift att lösa. De ser det som ett hot mot det bestående. Den inställningen kommer att bli förödande för våra barn och barnbarn om den får vara styrande för ett parti i maktställning.

Norrtälje kommun behöver ett annat styre med sikte på framtidens utmaningar, inte ett ängsligt fasthållande vid det bestående. För framtiden är redan här.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel