Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna satsar på Rimbo

Vi moderater i Rimbo har många planer för kommande mandatperiod. Att förbättra förutsättningarna för boende i Rimboområdet är viktigt för oss.

Annons

Vi vill att det ska vara lättare för såväl unga som äldre att bo och verka vår kommun, likväl som att bo i vår kommun och verka i en annan eller vice versa. Därför är närheten till Arlanda viktig att ta till vara på, exempelvis i samband med att man i området planerar en ökning av antalet arbetsplatser från i dag 22 000 till 45 000 under år 2030. Vi vill öka möjligheterna för kommunens invånare att kunna få arbete i detta expanderade område.

Alla rekryterare lägger stor vikt vid möjligheterna för den sökande att kunna ta sig till arbetet i tid. Som det ser ut i dagsläget har boende i andra kommuner lättare att uppfylla det kravet, därför att det är smidigare för dem att ta sig till Arlanda än det är för oss som bor på andra sidan kommungränsen.

Det är bland annat därför som vi vill att Roslagsbanan ska förlängas från Kårsta till Rimbo med en gren till Arlanda. Det ska vara lättare för fler människor att kunna ta sig till ett arbete i en angränsande kommun.

Vi planerar även att få igång en direktbuss från Norrtälje till Arlanda via Rimbo. Detta ger goda förutsättningar för att öka och underlätta pendlingsmöjligheterna till både Stockholm och Arlanda. I dag krävs det bussbyten för att ta sig från Rimbo till Arlanda. Vi moderater anser att detta är för omständligt.

Som ung i dag kan det vara svårt att få ihop handpenning i samband med köp av bostad. Därför är det bra att vi planerar ett ökat bostadsbyggande med nya hyresrätter i Rimbo. Vi har även byggklara tomter för småhus i Västertorp. Vi vill att detta ska leda till fortsatt förbättrad levnadsstandard för alla som vill bo och verka i vår kommun.

Rimbo ska vara ett samhälle för den moderna människan med närhet till naturen och pendlingsmöjligheter inom Stockholmsregionen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel