Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MK Rimo laddar upp för Fönstersprinten

På lördag är det rallydags i Roslagen. MK Rimo bjuder på Fönstersprinten, ingående som tredje deltävling av fyra i Östra sprintcupen.

Annons

Cupen inleddes på Mälaröarna i mitten på maj månad och fortsatte för 2,5 vecka sedan i Rosersberg. Nu laddar förarna för ”andra halvlek” – förutom Fönstersprinten även den avslutande deltävlingen i regi av Sigtuna Rally Club den 13 oktober.

I Klass 1, fyrhjulsdrivna bilar, toppar stockholmaren Björn Adolfsson tabellen och får gälla som favorit även i Fönstersprinten. Första utmanare om segerpokalen är Daniel Lundberg, Skepptuna, Mikael Waxell, Uppsala, samt Joachim Borg, tävlande för SMK Linde i Lindesberg.

I tvåhjulsdrivna klassen återfinns 35 ekipage i startlistan. Hemmaåkaren Tommy Högström och Vallentunas Magnus Wallén är båda två givna kandidater till segern, liksom Films Peter Holmberg.

Anders Eriksson, Rimo, håller också högt tempo i likhet med klubbkollegan Hans-Åke ”Hojjen” Stensvik samt Börjeföraren Björn Blackne.

Ett gäng Rasboförare dominerar Volvo Original/Lilla Grupp N. Dick Larsson leder sprintcupen, men får se upp för klubbkompisarna Martin Lindberg och Fredrik Jansson.

Standardklassen Grupp E är en öppen historia. Sigtunas Kjelle Ekström är en förare som oftast återfinns på prispallarna och detsamma gäller Håkan Andersson, Almunge.

Ticksta

Femte klassen i sprintcupen är Appendix K, alltså bilar tillverkade 1981 eller tidigare och preparerade efter den tidens reglemente. Henrik Boivie, Almunge, är tillsammans med Christer Norling, Rasbo, aspiranter på förstaplatsen.

Start och mål för Fönstersprinten är förlagt till Ticksta Motorstadion. Sträckan, som mäter 2,4 kilometer, är belägen dryga milen därifrån.