Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MK Rimo-ekipage nia i SM-premiären

Årets första deltävling i rally-SM, Rally Bilmetro, kördes i Gävle i söndags. För MK Rimo-duon Tommy Högström och Lotta Lundqvist blev det en niondeplats.– Vi nöjda, säger Högström.

Utan något egentligt vintertest före tävlingen, som kördes i skogarna norr om Gävle, var det svårt att sia något om förutsättningarna.

– Målet var en placering bland de tio främsta i klassen Trimmat tvåhjulsdrivet. Och det fixade vi, säger Högström som tidigare sagt till NT att det troligtvis inte blir någon vidare SM-satsning.

Hela tävlingen, sju sträckor på tillsammans dryga tio mil, fungerade bra.

– Jag försökte vara snäll mot däcken, växla relativt tidigt och inte spinna alltför mycket. Kanske blev det lite försiktigt i överkant. Däcken var nämligen i mycket bra skick vid målgång.

Hur som helst. En dryg minut skilde fram till Sandvikens Oskar Sundell på fjärde plats. Det innebär ett tidstapp på cirka 0,7 sekunder per kilometer.

– Och det är ju faktiskt inte särskilt mycket. Man får väl se det ur den synvinkeln, menar Högström.

Rimo-duon förlorade mesta tiden på den fjärde sträckan, dock utan att veta varför.

– Jag tyckte det gick riktigt bra där, men klockan visade annorlunda. Sådant där blir man inte klok på…

Vann klassen gjorde

storfavoriten Tobias Söderqvist, Årsunda. Totalvinnare i Rally Bilmetro blev värmlänningen Per-Gunnar Andersson, som gjorde SM-comeback, hela två minuter före Jerker Axelsson, Trollhättan