Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MK Orion arrangerar folkracetävling

10 år sedan sist.
Men nu ska MK Orion anordna en folkracetävling igen.
– Förhoppningsvis kan det ge ett litet uppsving, säger Britt Ljungberg vid MK Orion.

Annons

Tidigare delade MK Orions folkrace- och crossektion på Sipsjöbanan i Hallstavik. Men för ungefär tio år sedan ställdes det krav på stora ändringar på banan för att få fortsätta köra där och de blev för svåra att genomföra. Sedan dess har MK Orion inte anordnat någon större tävling trots att intresset för sporten i klubben är stort.

Förrän nu.

Den 29 april blir det åka av igen när klubben anordnar en rikstävling på Ticksta motorstadion som de har hyrt av MK Rimo.

– Vi kände att vi ville göra något och Rimo har inte anordnat en tävling på länge. Vi kände att vi har många aktiva i klubben, att det är många som har kunskapen och att det skulle vara roligt om någon annan klubb arrangerar en tävling, säger Britt Ljungberg som själv kört folkrace i 25 år och som är en av de som jobbar med tävlingen.

Läs mer i tisdagens NT.