Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta däcktjuvar frisläppta

Det blev lite snurrigt hos polisen på tisdagen när åklagaren plötsligt beslutade att de misstänkta däcktjuvarna skulle släppas fria.

Annons

På morgonen begärdes tre män häktade för häleri i samband med den misstänkta hälericentral som polisen hittade i en lada utanför Finsta i lördags.

Men strax innan förhandlingarna skulle börja i Norrtälje tingsrätt tittade en annan åklagare på ärendet och beslutade att männen skulle släppas på fri fot.

– Det var lite otippat. Men åklagaren ansåg att det inte går att vänta sig en fällande dom eftersom det är väldigt svårt att hitta någon som äger däcken, säger kriminalinspektör Peter Jonsson som har hållit i utredningen från polisens sida.

Och kan polis och åklagare inte bevisa vem som äger däcken – kan de inte heller bevisa att de är stulna.

Männen är ännu inte helt avskrivna från brottsmisstankar, men är inte heller belagda med restriktioner gällande resor eller annat.

– Det finns en person till i utredningen som vi ska prata med. Efter det vet vi inte om utredningen ska läggas ner, säger Peter Jonsson.

Om utredningen läggs ner kan männen kräva att få tillbaka alla däck.

– Hade det varit sprillans nya däck kanske åklagaren hade beslutat på något annat sätt. Men vissa av däcken är kasserade från däckfirmor. Andra däck är jag helt säker på att de är stulna, men det är som sagt svårt att hitta någon målsägare, säger Peter Jonsson.