Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt vargattack i hägn

Natten mot tisdag dödades en dovhjort i norra delarna av kommunen. Länsstyrelsen i Stockholm är mer eller mindre säkra på att det var en varg som attackerade djuret.

Annons

En djurägare i de norra delarna av Norrtälje kommun hörde att korna var oroliga och gick ut mot sitt dovhjortshägn där han hittade resterna av en dödad dovhjort. Han ska också ha sett en varg.

– Det mesta talar för att det var en varg som hade tagit sig in i hägnet, angripit och ätit upp hjorten, säger Jakob Broander, besiktningsman vid länsstyrelsen i Stockholm.

Den senaste veckan har många hört av sig till länsstyrelsen och uppgett att de har sett varg i utkanten och norr om Norrtälje kommun.

– Vi fått in många observationer men har inte kunnat verifiera att det rör sig en varg i området men det mesta talar för det. Vi brukar vanligtvis spåra i snö men det är stor avsaknad av det just nu, säger Jakob Broander.

Tillsammans med observationerna och skadorna på dovhjortskadavret är Jakob Broander närmast säker på händelsen i tisdags rör sig om en varg.

– Det var kraftiga skador på kadavret och i stort sett bara ben kvar.

Han uppmanar också alla djurägare norr om Norrtälje och Rimbo att se över sina stängsel och att hundägare ska följa koppeltvånget.

– Djurägare bör göra en extra koll på kvällarna och så länge hundarna är kopplade ska det inte vara någon större fara, säger Jakob Broander.