Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt varg tog hund

En sällskapshund blev tagen av ett djur som misstänks ha varit en varg i ett fritidshusområde strax söder om kommungränsen på torsdagsmorgonen. Hunden har nu hittats död.

Annons

Det är tidningen Svensk jakt som rapporterar om händelsen som ska ha inträffat vid halv sju-tiden på morgonen.

Händelsen inträffade i fritidshusområdet Ekskogen strax söder om kommungränsen.

Hunden i fråga är en Cavalier king charles spaniel.

– Ägaren var ute på morgonpromenad och hade hunden lös. Plötsligt dök det upp en varg som tog hunden och stack tillbaka in i skogen, berättar Annika Hopic, boende i området, för Svensk Jakt.

Rovdjurshandläggare med spårhund har under torsdagen varit på platsen där attacken skedde och den bortförda hunden har hittats.

– Den försvunna hunden hittades död några hundra meter från där den blev tagen och vi gör en preliminär bedömning att den blev dödad av en varg, men det är inte helt säkerställt än, säger Björn Carlberg, miljöhandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm.

Det ska finnas rapporter om vargobservationer i trakterna tidigare i år, men inget som Länsstyrelsen har kunnat bekräfta än och nu fortsätter arbetet med att försöka säkerställa om det var en vargattack och om det finns varg som rör sig i området.

– Vi kommer titta på lite olika faktorer innan vi kan vara helt säkra om det rör sig om en varg i det här fallet och om det är en eller flera som uppehåller sig här, säger Björn Carlberg.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta oss här, skicka sms/mms till 72 001 (inled meddelandet med NT TIPS), eller mejla [email protected]

Platsangivelsen på kartan är ungefärlig.