Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt knivman i Rimbo kvar i häktet

Polis och åklagare behöver mer tid för utredning.

Knivmannen som löpte amok i Rimbo för drygt två veckor sedan kommer att bli kvar i häktet ytterligare en tid. Mannen är misstänkt för grov misshandel, rån, försök till grov misshandel och hot mot tjänsteman. Polis och åklagare behöver mer tid för utredningen innan åtal kan väckas och har därför begärt åtalsförlängning. Dels väntar man på ett rättsintyg gällande den man som blev knivstucken.

– Vi väntar också på några svar från SKL gällande dna-analyser, säger kriminalkommissarie Sven Nilsson vid Norrtäljepolisen.

Mannen greps först efter att han hotat ett par poliser med yxa. Ett drygt dygn efter att han släppts ur polisens förvar knivskar 20-åringen en man i axeln utanför en restaurang i Rimbo. Han ska sedan ha försökt hugga en ordningsvakt och rånat och misshandlat ytterligare en person i en trappuppgång ett par hundra meter från krogen.

Under häktningsförhandlingen i Norrtälje tingsrätt sade mannen att han helt saknar minnesbilder från krogkvällen då han tagit en kombination av narkotikaklassade tabletter och alkohol. Ingen av de personer som blev attackerade fick några livshotande skador.